Zašto je WordPress Platforma Pravi Odabir za Vašu Web Stranicu?

WordPress platforma nastala je ne tako davne 2003. godine, primarno s ciljem pisanja blogova. Ubrzo je postala najpopularnija platforma za blogovanje, da bi se s vremenom razvila u kvalitetan CMS (Content Management System), koji omogućava korisnicima jednostavno upravljanje sadržajem na svojim web stranicama.

Danas 74.6 miliona web stranica koriste upravo WordPress, što svedoči o popularnosti, ali i kvalitetu ove platforme. Možete je koristiti za pokretanje bloga, web stranice, ili pak, za oboje. Kakve god bile vaše potrebe, WordPress je rešenje.

Među njegove verne korisnike spadaju i neki velikani, poput CNN-a, Forbesa, The New York Timesa, eBay-a, Samsunga i mnogi drugi.

U 11 godina svog postojanja, WordPress platforma dominirala je svetom CMS-a. A tako će i ostati.

Evo zašto bi ova platforma trebala biti okosnica i vaše web stranice.

Omogućava jednostavno upravljanjem sadržajem

WordPress je namenjen svima. Upravo iz tog razloga, toliko je jednostavan da ga svako može koristiti. Dodavanje novih stranica, formatiranje teksta, objava sadržaja na blogu, i sve ostalo, biće lagan i brz posao, čak i za početnike koji se ne razumeju u HTML i nemaju nikakva stručna znanja. I što je još najbolje – ne moraju ih ni steći.

Uređivanje teksta vrši se putem jednostavnog tekst editora, uz pomoć kojeg možete dodavati novi sadržaj ili uređivati postojeći, bez ičije pomoći, i bez komplikacija. Ako znate koristiti neki od programa za obradu teksta, popust Microsoft Worda, snaći ćete se i u WordPressu.

Nudi veliki izbor tema…

WordPress nudi širok spektar tema (govorimo o hiljadama) i to veliki broj onih besplatnih, pomoću kojih ćete dizajnirati vrhunsku web stranicu. Ako niste zadovoljni s temom koju ste odabrali, možete je zameniti s drugom koja vam se više sviđa u bilo kojem trenutku. Odabirom nove teme menja se izgled i funkcionalnost stranice, ali ne i njen sadržaj i struktura.

Takođe, WordPress nudi i premium teme, koje će dizajn vaše web stranice učiniti još privlačnijim.

I brojne dodatke

Ukoliko želite obogatiti svoju web stranicu kalendarom, galerijom slika i videa, kontakt formom, ili jednostavno je povezati s popularnim društvenim mrežama, bez brige, WordPress je mislio i na to. Ova platforma nudi brojne dodatke (preko 30 hiljada), sa raznim korisnim opcijama, krojene upravo za specifične potrebe vaše stranice.

Google ga voli

Svatko želi da njegova web stranica ima dobru poziciju u rezultatima pretrage u Google-u. Google jednostavno obožava stranice koje koriste WordPress platformu, do te mere da čak i preporučuje njeno korištenje poslovnim subjektima.

WordPress platforma je odlično prihvaćena od strane pretraživača, te sama rešava većinu problema vezanih za optimizaciju web stranice (SEO). Čestim ažuriranjem postojećeg te dodavanjem novog sadržaja na vašoj stranici te nizom SEO dodataka koje WordPress nudi, lako se postižu zavidni rezultati. Na korisnicima je samo da upišu adekvatne naslove i opise tekstova, kako bi pretraživači mogli brzo indeksirati novi sadržaj.

Dostupan je na brojnim jezicima

WordPress platforma dostupna je na raznim svetskim jezicima, uključujući i srpski. Iako je WordPress standardno na engleskom jeziku, softver ima ugrađenu sposobnost korištenja na bilo kojem jeziku. Takođe, WordPress podržava i izradu višejezičnih web stranica i blogova.

Daje Vam kontrolu

WordPress platforma dozvoljava uspostavljanje hijerarhije korištenja – od administratora do ostalih korisnika, kojima ćete odrediti kontrolu administrativnog pristupa. Na vama je da odlučite što ćete kome dopustiti, a šta ne. Možete limitirati pristup pojedinim korisnicima, pa će tako neki moći dodavati novi sadržaj, uređivati tekstove, kreirati nove stranice, instalirati nove dodatke, dok će drugima biti ograničeni pristup, sve zavisno od vaše želje.

Takođe, svojoj stranici i njenom sadržaju možete pristupiti i njome upravljati s bilo koje lokacije i u bilo kojem vremenu, dokle god imate internet vezu i znate svoje korisničko ime i lozinku.

Potrebna vam je izrada WordPress WEB Sajta po povoljnoj ceni?
Pogledajte naš paket STANDARDNI SAJT