Ovde možete pogledati neke od najčešćih pitanja naših klijenata.

Da li mi je potreban WEB sajt ?

Reklamiranje na internetu ili posedovanje WEB sajta je sada obavezno za svaki start-up, uspešan biznis i svakog ko želi da se bavi online prodajom. Internet marketing je u igri već godinama i NE namerava da ikad izađe iz nje.

Reklamiranje preko društvenih mreša je dobro, ali za ozbiljnije klijente koji žele da svoj biznis podignu na viši nivo svakako je WEB sajt obavezan, jer je on ogledalo Vaše kompanije. Da li ste nekad ocenili poslovanje neke kompanije za koju prvi put čujete na osnovu izgleda njihovog WEB sajta ili Logo-a ? WEB sajt znači poslovnost.

Koliko će da me košta izrada sajta ?

U skladu sa Vašim željama i potrebama i komplikovanosti same izrade WEB sajta određuje se cena. Neke osnovne informacije o ceni možete pogledati ovde. Naravno kao i u svakom poslovanju moguća je korekcija cene kao i svaki dogovor oko daljeg održavanja WEB sajta.

Koliko traje proces izrade WEB sajta ?

Nakon dogovora sa Vama naši grafički dizajneri i web dizajneri dostavljaju grafički predlog WEB sajta. Ukoliko Vam se predloženi dizajn ne sviđa, spremni smo da radimo ispravke i izmene sve dok ne budete u potpunosti zadovoljni.

Prosečno vreme nakon konačnog dogovora sa Vama da se sajt završi i bude ON line je od 7 dana za jednostavniji sajt i do 30 dana za sajt kao što je kupovina preko interneta ( WEB SHOP ).

Sta je potrebno od materijala da Vam dostavim ?

Kompletan tekst kao i fotografije, grafikone i ostali sadržaj koji želite da prikažete na sajtu, morate nam dostaviti u nekom prihvatljivom formatu. Naša briga je funkcionalnost sajta, grafički izgled i raspored tekstualnih i grafičkih elemenata na sajtu.

Da li po potrebi možete promeniti sadržaj na WEB sajtu ?

Da, možemo promeniti sadržaj na Vašoj WEB stranici. To radimo besplatno 15 dana po završetku projekta. Sve ostale potrebe za izmenama podataka na Vašoj WEB stranici naplaćujemo po dogovoru, jer izmene podataka nisu uračunate u cenu izrade WEB sajta.
Cene održavanja WEB sajta možete pogledati ovde.

Sta je Hosting i Domen i za čega su bitni ?

Hosting je najprostije rečeno prostor koji iznajmljujete za postavljanje svog sajta. Možete ga zamisliti kao udaljeni hard disk koji ste zakupili na određeno vreme.  Postavljanjem (upload – om i podešavanjima) svog sajta na taj hard disk, sajt postaje vidljiv svim Internet korisnicima. Od njega zavisi dostupnost i brzina Vašeg sajta. Zbog toga je jako bitno pogledati karakteristike hosting paketa koji uzimate za Vaš sajt.

U cene naših paketa NIJE uračunat zakup domena i hostinga, a orientacione cene hostinga i domena možete pogledati ovde.

Domen je najprostije rečeno, adresa ili ime Vašeg sajta ( domen sajta koji trenutno čitate je izrada-web-sajta.rs ).

Sta je SSL sertifikat ?

SSL sertifikat i HTTPS protokol omogućavaju enkripciju komunikacije, odnosno sadržaja koji putuje od servera do web browsera posetioca i obratno. Time se onemogućava zloupotreba, kao na primer prisluškivanje ili maliciozne modifikacije sadržaja koji putuje internet mrežom.

Korišćenje HTTPS protokola i SSL sertifikat na domenu je takođe već neko vreme jedan od parametara za rangiranje sajtova na Google internet pretraživaču. Do sada je to bilo sa izuzetno malim uticajem, međutim Google kompanija planira da pojača uticaj ovog parametra na rangiranje sajtova, u bliskoj budućnosti.

Sta je SEO optimizacija ?

Osnovni cilj svake WEB stranice je da bude pronađena po svom imenu i po ključnim riječima koje opisuju njenu djelatnost te da po tom principu bude pozicionirana što bolje, po mogućnosti na prvoj stranici pretraživača, a još bolje od toga je samo prvo mjesto na prvoj stranici npr. Google-a. Top pozicije na pretraživačima su jedan od najbitnijih faktora uspeha svakog sajta i poslovanja na Internetu, a za to je odgovorna SEO optimizacija.

Optimizacija sajta i rangiranje nije instant stvar nego je potrebno određeno vreme da Vas pretraživaš doda u svoju bazu pretrage i na osnovu Vašeg sadržaja rangira.

Šta je responsive dizajn ?

Responsive dizajn omogućava optimizovano prikazivanje, jednostavno korišćenje, čitanje, i kretanje kroz veb sajt koji će biti pregledan na različitim uređajima (npr. tablet, mobilni). Zapravo to je tehnika koja nam omogućava da jednu WEB stranicu možemo pregledati na raznim uređajima različitih rezolucija. Pregledanje WEB stranice koja nema responsive karakteristike na uređajima sa manjom rezolucijom može biti neugodna ili potpuno ne funkcionalna.

Sta je kontakt forma ?

Kontakt forma je obrazac na Vašem web sajtui u koji posjetioci mogu da upišu svoju e-mail adresu, ime, prezime, kontakt telefon i druge podatke koje Vi zahtevate da bi se na taj način prijavili na Vašu e-mail listu ili Vam poslali e-mail.

Sta je WEB SHOP ?

Web shop ili online prodaja je danas najprofitabilniji oblik trgovine. Osnovni razlog za to je jednostavnost i niski troškovi poslovanja u odnosu na klasičnu (offline) trgovinu. Online trgovina je otvorena 24 sata dnevno, svaki dan, tokom cele godine. Za otvaranje online prodaje troškovi su neuporedivo manji, a potencijali daleko veći od fizičke trgovine.

Web shop je prioritet svakog trgovca koji hoće da napreduje i ostvaruje profit uz minimalne troškove. Zarada na internetu zahteva upornost i entuzijazam, ali se uloženo uvek višestruko isplatiti.

Posetilac na stranici web shop-a može:

  • da se detaljno informiše o svim pojedinostima u vezi ponude,
  • pregleda i izabere proizvod,
  • proizvod stavi u korpu
  • pokrene proces plaćanja na “virtualnoj kasi”,
  • poruči proizvod na željenu adresu bez dolaska do Vas.

Ako Vas nešto interesuje, a da to pitanje nije na listi pošaljite nam Vaše pitanje i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.